Palkmaja

  • Suurus: 90 m2
  • Maksumus alates: 250€

Saun on olnud sajandeid maarahva kodutohter. Tulge ja lõõgastuge Teiegi peale väsitavat tööpäeva või nautige oma puhkepäevi kosutava saunaga. Samuti on võimalus teha Teil endale või ettevõttele tore saunakoolitus, kus räägime mitmesaja vanusest esiisade saunakultuurist, tõdemustest ja õpetame saunatarkusi. Saab nautida nii eesti kerisega leili kui soome sauna leili ja jahutavat suplust tiigis.

Saunas on kaks ahju, “eesti ahi” ja “soome ahi”.

Eesti kerisega ahi on massiivne, kivist laotud, köetakse enne sauna minemist nii kaua kuni kerise kivid on punased (suits ja tuli käivad läbi kivide). Siis lõpetatakse kütmine, tuulutatakse ahi ja leiliruum ning suletakse ahju siiber (nagu suitsusaunas). Leili viskamiseks avatakse kerise luuk ning visatakse vett kerisele. Eesti saunas on temperatuur vahemikus 60 – 80 kraadi. Leiliruumis on mõnus niiske õhk, kus võib kaua istuda ja sõpradega juttu ajada. Samas on higistamine väga intensiivne. Kuna suurema õhuniiskusega õhus on soojusjuhtivus tunduvalt parem, siis eesti saunal on sügav soojendav toime.

Soome sauna ahjuga on leiliruumis õhk kuum ja kuiv, ahju köetakse kogu saunas olemise vältel, temperatuur on vahemikus 70 – 100 kraadi. Sauna õige mõnu saadakse kuuma ja külma keskkonna vaheldumisel – igale laval käimisele ja vihtlemisele järgneb jahutamine külmas tiigivees, õhu käes või lumes.

Sauna maja mahutab sisetingimustes kuni 20 inimest, suvel lisaks istumiskohad ka terrassil. Teisel korrusel magamiskohti 15 inimesele. Köök: külmik, pliit, mikrolaineahi, kööginõud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Palksauna hinnad:

Köetult “soome ahjuga“ saun

E – N 250€.

R – P 330€.

Köetult “eesti ahjuga” saun

E – P 370€.

Teine korrus koos magamiskohtadega 15 inimesele 90€. Hind sisaldab voodipesusid.

 

Lisad:

– Saunalina 4€

– Kaseviht 5€

– Kaminapuud 6€

– Grillsüsi 10€

– Grillahi – heale kliendile tasuta

– Grillpuud 6€

 

Hindadele lisandub käibemaks.

 

Saunatee

Meie saun on üks Saunatee asutaja liige.

Saunatee sai ellu kutsutud eesmärgiga hoida Eesti saunakultuuri. Saunatee koosneb paljudest headest Eesti saunadest, kus räägitakse sauna kombestikust ja pakutakse erinevaid saunateenuseid.

Saunatee kontseptsioon:

Meie peamiseks eesmärgiks on tutvustada aastasadade vanust saunakultuuri, eelkõige meie enda maa kultuurikandjatele. Seda nii vanemale generatsioonile kui ka nooremale. Muidugi viime kurssi Eesti sauna tavadega ka välismaalasi. Meie kiires moodsas maailmas on hakanud kaduma vanad saunakombed ja saunamõnud. Tervise- ja spordikeskustes, hotellides on moodsad elektrikerisega ahjud, kus näiteks ei vihelda enam. Sellest tulenevalt ei tea suurem osa nooremast põlvkonnast enam õigest saunarituaalist suurt midagi.

Saunatee pakett:

– Lühike sauna tutvustav ajalooline osa: millal ja kust sai saun alguse?

– Milliseid erinevaid saunasid ja sauna keriseid on olemas eri piirkondades?

– Miks oli saun eestlasele tähtsaim ja püham koht?

– Mis olid vanad sauna rituaalid ja uskumused?

– Miks, milleks ja kuidas kasutati erinevaid vihtasid?

– Mis on saunas soovitatav ja mis mitte?

– Vihtlemise õpetus.

– Massaaž vihtadega.

– Jahutuse ja lõõgastuse osa

 

Saunatee paketi hind kokkuleppel.